The nothing box.

24.3.2010 21:30

Mäns och kvinnors hjärnor är olika. Det kommer ju knappast som en överraskning för någon av oss, men under vår kurs har jag faktiskt fått verklig uppenbarelse om den manliga hjärnan.


Den manliga hjärnan fungerar som en byrå full av lådor. Män har lådor för olika saker i sin hjärna och är noggrann med att dessa lådor inte ska röra vid varandra.


Den kvinnliga hjärnan är full av connections. Därav förmågan att tänka snabbt och tänka på flera saker samtidigt som man dessutom gör tre saker på samma gång. 


Den största uppenbarelsen för mig är att den manliga hjärnan har en låda i vilken det inte finns nånting: The Nothing Box. Det är faktiskt möjligt för en man att inte tänka på nånting. Därför kan han sitta och zappa med fjärrkontrollen med ett tomt ansiktsuttryck. Kvinnan undrar vad han tänker på och svaret är att han faktiskt inte tänker på NÅNTING. Det är tydligen möjligt. Powerful stuff.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in