Tredje världens missionärer.

5.3.2010 21:48

När jag var liten (från 11 år) tänkte jag mig att jag skulle bli missionär i Italien eller kanske Frankrike. Eller Portugal. Europa. De gamla kristna länderna.


Häromdagen var det någon som sa att om inte tredje världen börjar sända ut missionärer till Europa kommer den inom 20 år vara muslimsk.


Jag har tidigare nämnt Julias pappa Daniel, från Brasilien. Han är en som har en kallelse till de nordiska länderna och det får mig nästan att gråta. (Hans åttaåriga dotter, däremot, har en passion för Kina och sitter så ofta hon kan med kineser; ställer frågor och funderar på hur man kan förändra Kina.)


Trots att jag nu arbetar från Afrika så har Gud på sistone påmint mig om min barndoms kallelse, om Europa. Och vistelsen här nere på jordens ände ändrar mitt perspektiv, märker jag.


I allt det som vi får undervisning om så finns det en sak som verkligen får passionen att stiga i mig, och det är - mission. När någon talar om att inta nationerna och frågar ”Vem ska ta Europa .... Nordamerika ... Asien ...?” Då bultar mitt hjärta hårdare. När Gud säger: ”Jag vill föda fram nya saker, vem är villig att gå?” - det är då jag känner att min hela varelse får liv.


Den gamla kristna världen behöver återintas. Och vi behöver all hjälp vi kan få.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in