Medan vi väntade.

26.2.2010 11:48

Medan vi väntade på Markus, vår skjuts i Mosselbaai, dök en busskontrollant upp och inbjöd sig själv till att äta av våra jordnötter. Det visade sig sen att han var en ”minister to the the region”.


”Vad är det?” undrade jag.


”Jag predikar i olika församlingar här runt omkring,” svarade mannen och drog fram ett stort träkors ur skjorthalsen. Så jag frågade honom vad hans favorittema är när han predikar. Utan att blinka eller fundera svarade han:


”Rut. Hon började följa den levande Guden genom att följa sin svärmor. Så bör det vara. Människor  ska kunna lära känna den levande Guden enbart genom att se på våra liv och följa vårt exempel.”
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in