Välsignad.

10.5.2010 12:03

Min före detta rumskompis Unity från Zimbabwe svarar alltid på frågan om hur det är med:


- ”Me? I’m blessed!” (Jag? Jag är välsignad!)


Idag på vår morgonsamling talade Stefaan (som fortfarande är vår chef fram till september) om hur välsignade vi är på den här basen och hur han ofta går omkring bland bilarna och ser BMW, Audi och så vidare. För hans egen del kom hans nya bil den här morgonen och nu väntar familjen på svar från Gud om vem de ska ge den gamla bilen till. De har gett bort sex bilar. Själv har jag upplevt starkt under de senaste veckorna att jag ska ge bort min systemkamera som jag köpte förra året. Och tanken gör mig SÅ GLAD. Jag väntar bara på rätt tillfälle.


Och kom ihåg att ingen här får lön, utan alla lever efter Ungdom Med Uppgifts princip om ”relationship based support” (relationsbaserat understöd). Så idag på morgonen kallade Stefaan fram alla de som förtröstar på Gud för en bil och de som har en bil bad för dem. Sedan kallades alla de fram som förtröstar på Gud för att köpa ett hus i Worcester och så bad vi alla för dem. Sedan började människor strömma fram för att berätta vittnesbörd om hur Gud har försett dem i stort och i smått.


Stefaan talade också om hur fattigdom och rikedom är andligt och hur våra tankar måste förnyas i enlighet med Guds-rikes-principer. För en tid sedan talade Gud starkt till mig utgående från Ps. 37 och Jakobs liv i Gamla Testamentet. Enligt Guds ord är en rättfärdig man den som GER och som ger generöst dessutom. Den rättfärdiges position är att alltid kunna ge. Den rättfärdige är också smart med sina tillgångar. Det är ett löfte från Gud och en ATTITYD som vi som rättfärdiga måste odla.


Så, hur mår jag idag? Jag? JAG ÄR VÄLSIGNAD!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in