Impact World Tour.

9.5.2010 12:39

De senaste veckorna har varit bråda tider här i Worcester. Brått, men alltid gott! Och vår chef, Stefaan, har sagt upp sig – av en god anledning. Han säger att allt som Gud sa åt honom skulle hända i Worcester under hans tid här har inträffat. Och det sista är VÄCKELSE. En väckelse i spåren av den väckelse som bröt ut just här i Worcester på 1800-talet under Andrew Murrays ledning. Det var faktiskt på just den här platsen som Andrew Murray började sin bana, för dem som känner till den stora väckelseledaren från kyrkohistorien.


Under nästan två år har man förberett för en mycket speciell händelse, kallad Impact World Tour (IWT) och vi med DTS:n har fått vara med och se den uppfyllas under de senaste fyra veckorna. Vi har haft lektioner i vanlig ordning på förmiddagarna, praktikförberedelser på eftermiddagarna och IWT på kvällarna. Ingen tid att ligga på latsidan!


Men vad är IWT? IWT är för det första något av det häftigaste jag har sett. Det är en fristående del av Ungdom Med Uppgift och är en evangelisations- och lärjungaträningskampanj som använder sig av extrema sporter, dans, musik och professionell scenproduktion för att nå denna generation med evangeliet. Det som imponerar är att den enorma förberedelsemaskinen och uppföljningsarbetet. Man har haft en internationell koordinator här av och till i två år vars uppgift har varit att arbeta med de lokala församlingarna: få dem att samarbeta och utbilda dem för att ta emot nya frälsta.


Redan under de tre första kvällarna tog 700 personer emot Jesus och fick sina namn ifyllda på små formulär och fick kontaktpersoner som ska se till att de kommer med i en församling och hjälpa dem växa i sin nya tro. Det var där som vi kom in i bilden. Vi var med och bad med människor till frälsning, fick se en mängd otroliga helanden (som t.ex hur döva fick sin hörsel tillbaka) och det är så inspirerande att se våra elever göra det – så frimodiga och hängivna.


Veckan innan påsk fattades fortfarande 300.000 rand (dvs ca 30.000 euro). IWT är mao en stor satsning, men den gav också frukt. Jag återkommer med några vittnesbörd och det totala antalet frälsta. Stefaan är i alla fall övertygad om väckelsen har kommit till Breede-dalen där vi bor!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in