Polisdag med barnen.

29.5.2010 12:47

Här i veckan hade vi möte med polisen. En vit polisofficer och tre färgade kvinnliga konstaplar från socialkriminalen. Tårarna sprutade vid ett flertal tillfällen… Jag var så rörd. Polisofficeren berättade hur de har en social approach till att lösa problemen i samhället och därför vill de ordna en dag med barnen i området närmast vår bas. Ett samarbete med UMU för att ge barnen en framtid och ett hopp.


”Ju längre vi kan underhålla dem, desto längre håller de sig borta från trubbel,” sa han. Han bekände också:


”Jag tror att om barnen kommer i kontakt med kristna värderingar som små, kommer de att hålla sig borta från kriminalitet.” En av poliskvinnorna inflikade:


”De kristna och polisen måste samarbeta! Vi kämpar ju för samma sak, även om vi har olika ord för det: vi talar om tjuvar, de kristna talar om syndare. Vi behöver arbeta med er!”


”Så vi vill att ni kommer med ett positivt budskap. Vi vill att barnen ska se att det finns en annan framtid än att bli alkoholister som sina föräldrar eller börja med droger som alla andra runt omkring dem,” fortsatte polisofficeren. 90% av föräldrarna är alltså alkoholister och i princip alla dessa barn blir utsatta för utnyttjande och misshandel.


Mötet med polisen slutade med att vi bad vi för dem.


Idag var så dagen D inne. Barnen kom till basen i polisbil och våra elever hade förberett lekar och tävlingar och vi bjöd besökarna på mellanmål ur vår budget. Vår skolledare Fa berättade om sitt liv i Rio de Janeiro i Brasilien. Han började med droger som 11-åring och hamnade på gatan. Relationen till hans familj brast och han var den som försåg sin egen far med droger. Drogerna ledde till alkoholmissbruk. Fa var så rädd för att dö, för han visste inte vart han skulle komma. En dag hörde han Jesus tala till honom. Resultatet av att han gav sitt liv till Jesus var inte bara hans eget helande och upprättelse, men även relationerna till familjen helades och han fick se sin pappa sluta med droger och ge sitt liv till Jesus, han också. Till sist fick Fa hela barnaskaran att ropa.


”Vad säger ni om någon erbjuder er droger?”


”NEEEEEEEJ!!!!”


”Vad säger ni om någon ger er alkohol?”


”NEEEEEEEJ!!!!!!”
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in