Regler.

11.6.2010 12:50

Det här lärde vi oss under någon vecka, och jag tycker det är väldigt tänkvärt…


Regler kommer aldrig att förändra någon. Regler ändrar beteende, men människors hjärtan kommer inte att förändras och de kommer inte att lärjungatränas genom regler. Regler är för de omogna, de som inte har inre gränser. Om man bara håller sig till regler kommer man att förbli omogen.


Hur lärjungatränade Jesus människor?


Jesus mål var att inte vara med sina lärjungar särskilt länge. Hans enda regel var: inga regler! Det var ju det nåden handlade om (och fortfarande handlar om!) – frihet från lag och regler. Jesus utvalde 11 galiléer. De kom inte från de rabbinska skolorna. Jesus satsade på de oreligiösa och unga – kanske för att de hade mindre att göra olärt.


Vi vill resa upp människor som gör det rätta också när vi inte är där som världspoliser…
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in