Spännande tider.

12.7.2010 20:45

Det är spännande nu. Om en vecka avgår flyget till Haiti. Via Kairo och New York – vilket betyder att våra tre sydafrikaner behöver transitvisum, gånger två. Idag ska jag köra dem till Pretoria och egyptiska ambassaden. Det lär ta tre dagar att få tillbaka passet. Det är på torsdag – då de har tid för en intervju på amerikanska ambassaden och då de förhoppningsvis får sina visum och pass med sig i handen. Och fyra dagar efter det flyger vi! Känns som att bara Gud kan ordna detta nu. (Och fråga mig inte varför detta inte har skett tidigare. Detta är Afrika.)


Det andra som gör det extremt spännande är att bara fyra av oss åtta har både flygbiljetten betald och pengar till själva praktikperioden. Två av de andra har pengar till flygbiljetten, men inte egentligen till praktikperioden. Och det lilla problemet med Haiti är att där inte finns bankautomater, så vi måste ha med alla pengar vi kommer att behöva under de följande sju veckorna. Den stora frågan är då: vad gör man med dem som inte har alla pengar som vi budgeterat för? Så vi har bett. Känns som att bara Gud kan bistå med visheten i detta.


Och det som vi upplevt är att liksom änkan i Sarefat hade olja och mjöl så länge hon behövde och liksom Jesus mättade 5000 med nästan ingenting, så ska Gud förse också oss med det vi behöver för den här praktikperioden. Men be gärna med oss att Gud förlöser pengar och ger oss favör på ambassaderna…

Taggar: haitiDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in