Indier bakom disken.

2.2.2012 11:54

Okej, så mina kompisar John och Melissa från Förenta Staterna har båda varsin Blackberry. I några veckors tid har det inte gått att ringa till dem eftersom båda telefonernas batteri bestämde sig för att lägga av ungefär vid samma tidpunkt. Nu har de försökt hitta nya batterier till sina amerikanska Blackberries. Igår gick de runt och frågade de olika telefonoperatörerna i köpcentret. Cell-C hade inga batterier. Vodacom hade inte heller några batterier, men sa att de kunde beställa. MTN hade inga batterier, men sa att de skulle kolla i butiken mittemot Cell-C. Så de gick till butiken i fråga – som har en starkt blinkande skylt som säger “telefonreparationer”, en annan skylt som säger “kreditkort mottages ej”, samt en tredje skylt som säger “inga kvitton”.


Mina vänner frågar efter batteriet i fråga och indiern bakom disken stoppar kvickt ner handen i en låda och fiskar upp exakt rätt batteri. Medan John väntar i butiken och Melissa går för att ta ut pengar (eftersom kreditkort inte mottages) kommer en kvinna in i butiken med en jättestor kasse, vars innehåll hon häller ut på disken – en mängd mobiltelefonladdare – tvättade och försedda med gummiband. Hon förtäljer att hon fått dem från “barn”. Mmm. Indiern säger dock att de är för gamla och att han inte kommer att ha användning för dem. Synd.


På tal om butiker i Worcester så finns det en nere på Durban Street som passande säljer mobiltelefoner, skinnjackor, vattenpipor och brandyflaskor som har en inbyggd klocka. Allt man kan tänkas behöva i en butik!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in