Jaaaa, vi elsker dette landet.

20.11.2011 12:01

Jag var till frissan för första gången på väldigt länge häromveckan. Runtomkring det skedet när det hade blivit kris. Tänkte jag skulle testa frissan vid Spar, som är på gångavstånd från basen. Så jag gick spontant in och försökte få ögonkontakt med (den färgade) kvinnan bakom disken.


- “Heeeeeeeej?” försökte jag. Stort ointresse från den andra kvinnan. Osäker på om de överhuvudtaget tog emot kunder, vågade jag mig på att säga att jag skulle vilja klippa mig – föga förvånande i en frissa, kunde man tro.


- “Du vill klippa ditt hår?” frågade kvinnan som om jag i själva verket kommit in på banken och inte i en frisersalong.


- “J-j-jaaaaa? Om det går,” stammade jag. Blädder blädder blädder i den stora, helt tydligt tomma kalendern.


- “När?”


- “Närsomhelst,” försökte jag ivrigt. “Helst så snart som möjligt.”


- “Idag?” Stort missnöje.


- “Ja, har ni något idag?”


- “Onsdag, torsdag, fredag…” Så jag bokade en tid.


- “Bara klippning?”


- “Nej, jag funderade faktiskt på att göra slingor också.”


- “Jamen det är 15 rand per slinga,” varnade kvinnan mig, ifall jag inte skulle ha råd med det. Nej, hur skulle hon kunna veta att i mitt land skulle jag betala typ 700 rand för en klippning och lite slingor?


Slutet gott allting gott och jag fick mitt livs bästa klippning. Och tre slingor.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in