Pålysningar ā la Afrika.

26.9.2011 12:04

Så. Tre och en halv timme senare hade vi tagit oss igenom 4 Moseboken. Högläsning. På fredag väntar 1 och 1 Krönikeboken och i lördags var det Matteus och Markus. Men jag älskar det.


Det är lite roligt med afrikanska ledare. Eller… Hm. Det är bara det att jag ju inte skulle pålysa en klass med vuxenstuderande om att inte äta medan föreläsaren talar eller att bara ta med sig tillslutningsbara muggar in i klassrummet så att vi inte spiller på böckerna. Eller att sätta sitt eget namn på maten i kylen. Eller att inte vässa pennorna på borden och inte heller på golvet (utan i papperskorgen). Men i Afrika säger man gärna det uppenbara, medan man gå i cirklar kring det mindre uppenbara.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in