Voodoo i praktiken.

21.9.2011 12:07

Jag förundras över hur diametralt olika världsåskådningar kan vara. Jag menar, visst, vi pratar hemma om ankdammen och inskränkthet med mera, men ändå kan vi inte låta bli att se på världen med våra glasögon. Eller så är det bara jag. Sen umgås jag med brasilianare och sydafrikaner och plötsligt blir nya dimensioner verklighet.


Till exempel. Min goda väns systersöner ser små hemska gubbar som skrämmer dem. Jo, för att den muslimska svågern har problem med trohet och hans flammor utövar voodoo mot familjen. Så barnen och systern är i princip hela tiden sjuka med än det ena, än det andra. Men min vän har lärt sina systersöner (som växer upp som muslimer i Sydafrika) att säga namnet Jesus, och vips – är de små gubbarna borta.


Och från mina brasilianska elever hör jag hur man kan se män med vackra familjer lämna dem för någon kvinna som inte har nånting att erbjuda (i jämförelse) – förutom voodoo.


En annan verklighet.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in