Barnen på barnhemmet.

30.7.2010 12:13

Barnen här är annorlunda än de barn vi sist arbetade med i Johannesburg. De här barnen är tillbakadragna och ger liten respons. Det krävs tålamod och konst att få dem att leka och när vi säger att de ska rita sin favoritsak hämtar de modeller av en stjärna, en anka och en fjäril som de flesta ritar av. När man rör vid dem är de stela som pinnar. (Fast det är ju så hett också, så man undviker ju gärna kroppskontakt…)


När vi plockar fram papper och kritor (som vi tagit med oss från Sydafrika) tänker jag att de säkert får rita i skolan. Nu har de lov. Men Mackendy berättar att de inte går i skolan, utan pastorn kommer till barnhemmet och undervisar dem. Och eftersom de inte har pengar till mat antar jag att de inte har pengar till papper och kritor heller.


Vi har fått ord om att Haiti ska vara ett ljus för folken: att det finns mycket kreativitet här som väntar på att bli upptäckt. Utmaningen för oss är just nu att inte låta oss bli skrämda av vad vi ser, utan lita på de ord som Gud gett oss och arbeta i enlighet med dem.

Taggar: haitiDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in