En annorlunda värld.

12.2.2011 13:04

En av dem här på basen som jag nu har kunnat återknyta kontakten med är Eduardo från São Tomé och Príncipe, världens minsta portugisisktalande nation – en ögrupp utanför Västafrika. Han är lika gammal som jag, utbildad lärare och nyss hemkommen från Brasilien där han spelade fotboll med barnen i favelorna. Hursomhelst. Hans tre år långa förhållande med en tjej från Nigeria har just tagit slut. Det fanns diverse orsaker, men om förhållandet hade funkat, krävde tjejens föräldrar en stor labola. För att få flickans hand skulle Eduardo ha behövt betala 1.500 US$, bygga ett hus åt henne i Nigeria, samt köpa tre stora lådor med kläder åt henne. Dessutom skulle han ha behövt betala för bröllopet, som skulle ha gått på 15.000 US$. Det tyckte Eduardo var ganska mycket för en afrikansk missionär. Den stora anledningen till uppbrottet var dock att Eduardo vill gå dit Gud sänder honom, medan tjejen vill bli en business woman. På São Tomé och Príncipe gör mannen och kvinnan det mesta tillsammans. Det går så olika till i vår värld.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in