I köket.

15.2.2011 13:05

Jag har börja arbeta i köket på basen på morgnarna. Det märks att jag varit hemma en liten tid – inte för att jag skulle ha lagt märke till de usla hygieniska förhållandena på ett nytt sätt, utan för att jag var full av frågor. “Kan jag använda den här?” “Ska jag göra så här?” Rädd att göra fel. Men Eva, köksföreståndarinnan, sa bara “Du är fri”. Fri att göra som jag själv vill. Fri att använda min egen kreativitet. Fri att tänka själv. Fri att själv fatta beslut.


Så idag lagade jag havrekex med choklad och russin till efterrätt istället för den vanliga kakan med vaniljsås. Jag misstänkte att brasilianarna skulle sakna den vanliga kakan – de är inte så öppna för förändringar – men alla önskade att det hade funnits mer av kexen. Och då glömde jag ändå hälften av sockret till de första hundra. Till andra satsen kom jag ihåg allt socker.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in