Engelska engelska engelska!

16.4.2011 20:48

Länge sedan jag har uppdaterat bloggen nu… Det är bråda tider kan jag lova! Efter två veckor av att ha undervisat engelska har mina elever sitt första prov i morgon. Så jag har bjudit hem dem till mig på eftermiddagen för att studera! De är oftast motiverade att lära sig, men ibland behövs uppmuntran och jag arbetar hårt på att bygga relationer med dem – vis av erfarenhet från förra året då jag lärde mig (med Haiti-teamet) att folk behöver kunna lita på en för att ta emot från en. Och jag är medveten om att jag inte bara undervisar engelska just nu. Det här är ett ypperligt tillfälle att lärjungaträna mina elever genom mitt liv och min person.


Det roligaste är att deras syfte för att lära sig engelska är så att de ska kunna missionera på engelska. Jag har en härlig klass, som talar om vikten av enhet. Ibland har vissa hemlängtan och andra tycker att de inte går framåt och därför känner sig dumma. Själv börjar jag känna att jag kan slappna av lite nu då jag har kommit igång med undervisandet. Och min roll just nu är väldigt motiverande för mig också för jag känner starkt att det inte är slump att jag är här just nu, utan detta är ett viktigt steg för min framtid.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in