Mysterium.

27.10.2011 20:58

Mysterium är ett ord jag alltid har haft lite svårt för. I synnerhet när det kommer till det andliga, eftersom för mig är Gud mest av allt den som vill uppenbara sig och kommunicera med sitt folk. Så när någon säger att vi inte kan förstå gör det mig alltid lite uppbragt. MEN. Eller och. Vår talare den här veckan betonar ordet mysterium ofta, så jag frågade honom hur han definierar ordet i fråga. Och jag blev så nöjd (också för att det han sa är i linje med hur jag definierar mysticism – vilket var en stor del av mitt forskningsarbete). Mysterium är inte att ha förvirring eller att inte veta. Vår talare satte mysterium i motsats till intellekt. Mysterium är att veta i vår ande – inte i vår hjärna. Mysterium är när vår ande säger ja. När något resonerar i vår ande – där vi inte nödvändigtvis har kunskap intellektuellt sett. Mastigt va?
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in