Hemel Besem.

27.10.2011 21:00

Så idag hade jag dessutom ett möte med Simon. Eller Hemel Besem (“himmel-sopborste”) som är hans artistnamn. Simon är en rappare som har tusen järn i elden. Han har ett eget radioprogram (och det var så jag träffade honom – han intervjuade mig) och arbetar med mödrar för att förhindra fetalt alkoholsyndrom (som är extremt vanligt i den här trakten där 90% av de färgade är alkoholiserade). Han har dessutom varit pastor, och är då en känd rappare. Nu ska han starta ett band och det är där jag kommer in. Och Rodolpho som jag spelar blues med. Samt några andra musiker från Worcester. Så om allt går som det är sagt (vilket sällan är fallet i de här regionerna) så kommer vi ha en hel del spelningar fram till årets slut. Jag ska alltså inte rappa. Jag är intressant för projektet tack vare mitt intresse för språk och min musikaliska bakgrund. Här ska det bli fusion på högsta nivå! Med språk och musikstilar. Och spelningarna kommer att vara desamma oberoende om det är på en bar eller på en festival eller i en kyrka.


Och himmelsborsten. Kick-ass profetiskt namn! För det är Simons syfte. Att sopa rent för himlen. Fast egentligen är det ett idiom på afrikaans för någon som är väldigt lång. Här talar vi om lång i Anden. Och det är vad han har gjort hittills på diverse rap-battles. Fina grejer det här.




Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in