Mellan kurser.

29.3.2012 9:55
Ingen termin är den andra lik. Folk kommer och går - närmare bestämt har vi 300-400 elever varje år. (Och jag fick veta igår av f.d. basledaren Stefaan att i varje land av de 68 länder han reser och undervisar i har han mött någon som har gjort en kurs här på vår bas. Vilken spridning! Gör mig lite ivrig.) Den här veckan tar årets första termin slut och på Långfredagen börjar nästa.
Jag har fäst mig ovanligt starkt vid eleverna i lärjungaträningsskolan som nu far på praktik (Moçambique och Sao Tomé) och önskar jag fick fara med dem. Jag har fått göra vad jag tycker allra mest om - sitta med de flesta av dem och ha utvecklingssamtal. Livet fascinerar mig så mycket. Och att få dela det med människor som verkligen vill leva och älska Jesus får mig att känna mig levande. Jag kommer att sakna dem.
Nu väntar en ny skara. Klassrum ska ställas i ordning, välkomstpresenter och biblar inköpas, manualer kopieras med mera. Och så är jag i full gång med att planera en ny kurs som ska gå september till december! Jag har i princip fria händer att utforma den som jag vill (inom ramen för universitetets läroplan, den ska också godkännas av dekanus, som sitter i högborgen på Hawaii) och mobilisera den personal jag vill ha! Mer om det en annan gång dock.
På Niko.
Sydkorea, Finland, USA och Sydafrika tillsammans på överlevnadsläger.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in