Vad vill du?

14.10.2010 10:30

- ”Vad vill du att jag ska göra för dig?”


Hela det här året, samma sak. Samma fråga. ”Vad vill du?” Så irriterande.


Fast det började egentligen för länge sen, men nu är det som att jag inte kommer förbi den där frågan. Samma fråga som Jesus ständigt ställde till människor han mötte. ”Vill du bli hel?”


Och jag vet ju inte!! Det är det som är så irriterande. Allt jag ville var att göra Hans vilja. Och nu kastar han frågan tillbaka.


Han är ju den som ”fritt och för intet ger oss allting” men det börjar ju alltid med vår vilja. Vår fria vilja.


Jag ska låta den som törstar dricka fritt ur källan med livets vatten. (Upp. 21:6) Den som törstar. Som med kvinnan vid Sykars brunn. Jesus talade inte moral med henne, utan om hennes törst. Han ville släcka hennes törst.


Vad är jag törstig efter? Vad är det jag vill att Jesus ska göra för mig?
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in