Kan jag bli mer upprymd?

4.10.2011 19:50

Gaaaaaah! Får man bara rätt nycklar till att öppna Bibeln så är det ingen hejd på vad som kommer fram!! Ta till exempel Markus 13 där Jesus talar om tidens slut – ett ämne omringat av mycken rädsla och spekulation. Men saken är mycket enkel. Om man color code Bibeln (dvs färglägger återkommande ord, namn, platser, teman…) märker man att i Markus 13 talar Jesus mestadels om ni – förutom i ett stycke! Det är bara i verserna 24-27 som Jesus talar om “dem” – och alltså hänvisar till tiden då Han kommer tillbaka. Allt annat hemskt är en profetia om Jerusalems fall och templets förstörelse år 70 e.Kr. Vi vet det också eftersom Jesus säger i v. 30 detta släkte skall inte förgå förrän allt detta händer – ett släkte eller en generation var på den här tiden 40 år och Jesus sa detta runt år 30 – 30 plus 40 lika med 70, dvs året för templets förstörelse. Förstod ni? Muahahhahahaaa. Väldigt upprymd är Nanna.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in