Jakob.

25.10.2011 19:55

Okej, det här är kanske inte intressant för någon annan än mig och diverse bibel-nördar, men för varje bok som vi går på djupet med under kursen måste vi skriva styckesrubriker för varenda stycke. Reglerna är att de bara får innehålla fyra ord som kommer från stycket i ordning och rubriken måste öppna upp stycket. Det är som att lägga pussel, och mycket belönande när man är färdig. Sen ska styckestitlarna ordnas i grupper och så vidare OCH: det är bara för coolt vad man kan hitta och hur en bok plötsligen helt öppnar upp sig och man ser vad den verkligen har att säga. Ta till exempel Jakobs brev. Så, det är rätt klart att brevet handlar om TRO. Om man sedan färglägger de olika temana (till exempel, tro, lydnad, vishet, tungan) så ser man en struktur på brevet där tungan är i centrum. Det kan ju verka märkligt. Men tänker man sedan på vad det står någonstans om att tungan har makten över liv och död och parar ihop det med TRO så blir ju budskapet alldeles explosionsartat! Vi måste tala i tro! Vad vi säger speglar i själva verket hur mycket tro vi har! Jaha, det här blev ju inte så tydligt (det är sent och jag är trött) men det är ett tema man kan fortsätta på! Bibeln är FANTASTISK. Så mycket liv.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in