Om att rikta människor i linje med Jesus.

31.10.2011 19:57

Astrid Lindgren sa någon gång i en debatt: “Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”


Jag är fullt övertygad om att vi inte behöver lära folk rätt och fel. Vi behöver aldrig påminna människor om deras synd. Vi behöver aldrig försöka rätta till människor. Allt vi behöver göra är att visa dem Jesus. (Och för att kunna göra det behöver  vi själva ha en uppenbarelse av Hans kärlek och nåd.)


En i klassen berättade om en familj på hennes förra bas som har världens härligaste barn, och så väluppfostrade. Som familj har de alltid sökt Gud tillsammans och föräldrarna har lärt barnen höra från Jesus själva. Så när Halloween närmar sig och barnen frågar om de ska gå på halloweenfester så svarar föräldrarna: “Varför frågar du inte Fader Gud?”


Den helige Ande är mer än nog att leda och undervisa människor. Jag tror på att älska människor utan att försöka rikta dem och folkvettet och rättfärdigheten kommer av sig själv.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in