Att vänta nio år.

7.3.2012 20:28

Nu borde jag säkert berätta något om resan till Brasilien och allt annat som jag försakat berätta den senaste tiden, men jag måste bara berätta om min kollega Duard först. Han jobbar på andra sidan korridoren från mig så jag kan vinka till honom genom dörren där han sitter bakom sitt skrivbord och tar emot förfrågningar och ansökningar. Duard fyllde femtio år häromsistens. Han är en lång och ståtlig afrikaaner. En man i sina bästa år. Han har även ett förflutet som homosexuell, men det gick över när han började vandra med Jesus för sjutton år sedan. Så idag när jag satt på hans kontor för att uppdatera livet (jag har ju varit borta två veckor, så det är mycket att prata om...) kommer han med chocknyheten att kvinnan som han väntat på i nio år plötsligen dök upp på basen för två veckor sedan. För nio år sedan när de var 39 respektive 41 år gamla, var de typ kära, men av olika anledningar blev det inte till något. Duard har dock hela tiden tänkt att hon är kvinnan för honom, en holländska. Under nio år har de inte haft ett ögonblicks kontakt, trots att Wies finns på bara en timmes avstånd - på basen i Kapstaden. Så nu bjöd hon först ut honom en kväll och de pratade halva natten om det förflutna och redde ut den saken. Nästa kväll bjöd han ut henne och de pratade om framtiden. Som ser mycket ljus ut.


Nio år.


Iiiiiih, vilken ROMANS!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in