Grekiska jihaaaa.

5.2.2012 20:33

Tar helgen och planerar för måndagens första grekiskalektion! Jag är så upprymd över det hela att jag knappt kan sitta stilla! Jag har fem stycken som är lika upprymda som jag och fem andra som säger att de ska komma... En klass på tio stycken är inte illa! I morgon blir det att lära sig alfabetet, men jag har också printat ut första sidan av första Johannesbrevet, så alla kommer i morgon att åtminstone kunna stava sig fram till att läsa ett ord på grekiska! Jag har själv här nu övat på alfabetet (när man ska lära ut något är det bäst att man kan sin grej) och när jag har lite tråkigt på receptionen tränar jag alfabetet med hjälp av spelen på dessa sidor (så mycket bättre än att lägga patians):


http://people.sinclair.edu/nickreeder/Flash/greekAlpha.htm


http://www.inrebus.com/GreekAlphabet.swf
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in