Vilket häftigt rike.

17.11.2010 21:18

Vilka häftiga typer de är, Team Extreme! Innan sina skolföreställningar brukar de be om kunskapens ord. Här i veckan fick de ett ord av Gud om några flickor som kämpade med homosexualitet. De berättade om det under föreställningen och mycket riktigt: två 13-åriga flickor kom fram efteråt. De var bästa vänner och eftersom ingendera hade pojkvänner hade de börjat experimentera med varandra. Nu funderade de på att inleda ett seriöst lesbiskt förhållande, men efter Team Extremes föreställning ångrade och omvände de sig och gav sina liv till Jesus.


Vid ett annat tillfälle fick Team Extreme ett ord om att det var någon i skolan de skulle till som funderade på självmord. Också den här gången sa de om det under föreställningen och en flicka kom fram efteråt och berättade att hon sedan gårdagen hade planerat sitt självmord och att hon efter att skolan var slut den här dagen skulle genomföra självmordet. Istället gick hon hem med Jesus i hjärtat.


Vid samma tillfälle hade Team Extreme fått ett ord om någon som planerade genomgå en abort. Ingen kom fram, men då Team Extreme Brasiliens ledare Bram Buitenhuis bad för en 14-årig flicka kände han att detta var flickan som ordet gällde. Så han bad högt om att hon skulle välja liv istället för död. Flickan gick sin väg, men kom sedan tillbaka.


”Varför bad du så där för mig?” undrade hon.


”För att du är flickan som funderar på att göra abort, eller hur?” svarade Bram. Flickan svarade jakande och de diskuterade hennes möjligheter. Bram som nu har sitt fjärde barn på kommande sa åt flickan att om hon inte vill ha barnet så kan han ta hand om det, bara hon väljer livet för barnet.


Guds rike är häftigt.

Taggar: brasilienDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in