En månad senare.

27.11.2010 21:22

En månad senare med två skolföreställningar per dag samt några kyrkor och parker har man hört det enkla evangeliet predikas lika många gånger. Det kunde bli tråkigt, men igår rörde budskapet mig fortfarande. En sak som folk ofta säger här på turnén i sin predikan i slutet av föreställningen är att när vi börjar tro på Jesus lägger vi inte bara till Honom till våra liv, utan – på skate-språk – vi gör en 180 – en helomvändning. Att vi inte bara lägger till Jesus till våra liv innebär att vi inte längre kör bilen, utan vi har gett nycklarna till Jesus. Vi tar inte bara emot Honom, vi ger våra liv till honom.


Jag insåg bara att det inte är ett beslut vi gör en gång, utan vi måste göra det varje dag. Som att Jesus inte redan har sagt det! Det var ju det där om att varje dag ta på sig korset och följa honom… Att varje dag dö till våra tankar om vad livet borde vara. Att dö till min vilja. Mina drömmar. Och söka Honom och följa Honom.

Nanna predikar och Ivan översätter.
Taggar: brasilienDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in