Så tillbringar man en söndag förmiddag ... eh, dag.

1.4.2012 19:07
Det underbara har hänt. I veckor har jag sagt till Jesus att det skulle vara fantastiskt att ha ett eget hem. Och den här helgen fick jag ett! Det är i och för sig bara från torsdag till tisdag, men vilken lycka att kunna tassa in i köket på morgonen, utan att först behöva säga godmorgon till sju olika typer på vägen till badrummet, göra kaffe, samtala högt med Jesus, lyssna på lite lovsång och undervisning medan man fortsätter att tassa omkring, för att sedan gå ut i gräset och hänga tvätt på en tom tvättlina, och dessutom spela lite på pianot! Det känns prima.
Idag fick jag äran att dessutom laga brunch åt tre flickor från lärjungaträningsskolan och sedan förflyttade vi oss till sofforna (ännu en lyx) och med början i frågan om det finns enhörningar i Bibeln fortsatte vi samtala tre timmar till. Flickorna sa att de önskade att de bandat in det hela. Från enhörningar gick samtalet till Uppenbarelseboken och den amerikanska teorin om the rapture (en idé från 1800-talet som säger att de troende helt obemärkt ska tas upp från jorden vid Jesu andra ankomst, baserat på Upp. 4:1) till odjurets märke, till vad tusenårsriket egentligen är, till att tala om att himlen redan är här och vad som kommer att ske vid Jesu ankomst. Och så pratade vi om huruvida depression är andligt eller fysiskt och om man har en demon i sig om man är sjuk.
Jag älskar det. Att se när uppenbarelsen kommer över människor... och glädjen med det... Ah!
Nanna steker plättar.
Ingredienser för lyckad brunch: sojamjölk, amazi (filmjölk), boveteplättar och boerewors!
Sånt här kan man göra när man har ett hem!
mam
2.4.2012 18:46
Åååh vilken lycka, även om det bara är för några dagar :))Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in