Livets ändlighet och tjusning.

3.4.2012 21:42
Sorg är ett så märkligt fenomen. I söndags fick vi veta att polisen hade gett upp letandet efter en av engelskaskolans elever som var på semesterresa med en grupp andra koreaner. Han hade gett sig ut för att simma i Sedgefield utanför Knysna och strömmarna hade tagit honom. Han var en av dem som alltid log och som var uppe klockan fem varje morgon för att be. Och han spelade trummor i ett av lovsångsbanden. I måndags fick vi krishjälp. Även om jag inte var väldigt närstående är det intressant hur sånt här påverkar en och hur egna obehandlade saker kommer upp inom en.
På något sätt är det ändå som att livets ändlighet gör nuet så mycket värdefullare. Som med värdefulla stenar - ju färre av dem det finns desto dyrare är de.
På den ljusa sidan fick vi också veta i söndags att Bri, min kollega på engelskskolan som för ett par veckor sedan fick veta att hon hade hela lungorna fulla av cancer är helt frisk! Wow.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in