Jmein.

7.4.2012 10:22
Ser ni den lilla killen på fotot? Han dök upp på basen någon gång under förra terminen. Tydligen kom han med några som arbetar ute i Avian Park, ett av slumområdena här i Worcester. Han går omkring som en gangster som om han äger stället, uppträder som en vuxen, ser ut som en femåring men är i själva verket 13 år. Och han är alltid här. Tydligen bryr hans mamma sig inte så mycket om ifall han kommer hem till natten. Brorsan är en verklig gangster, det vill säga medlem i ett av Worcesters gäng (jo, sådant är verklighet här), och själv sägs han ha arbetat vid ett av taxistånden som "inkastare". Inte undra på den vuxna attityden.
Innan Stephen for på outreach följde lillen honom runt som en skugga. Stephen gillar inte barn (enligt egen utsago) och tog ingen nämnvärd notis om lillen, som heter något som uttalas "djamejn". En sen kväll satt jag och pratade med Stephen i matsalen när lillen satte sig ner med oss och helt resonika tog över samtalet - på de färgades afrikaans. Han var trött, så han tryckte sig mot Stephen för att sedan lägga huvudet på Stephens lår och somna.
I veckan kom han in på receptionen för att köpa internettid för fem rand. Jag hade svårt att hitta hans konto på datorn så jag frågade hur han stavar till "djamejn" - är det Jermaine t.ex. Till sist hittade jag honom under "Jmein." Jmein. Också ett sätt att stava på.
En enda stor familj.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in