Emotionell eftermiddag.

8.4.2012 21:02
Samlingssalen var verkligen välfylld klockan fyra den här eftermiddagen. Två timmar av minneshögtid. Pianomusik. Sång på koreanska. Tal. Solosång på koreanska. Rumskamratens vittnesbörd. Bästa vännens vittnesbörd. Sju verser av Amazing Grace. Och så cirka 300 bugningar, handskakningar och några obekväma kramar inför föräldrarna som kommit till Sydafrika för att se var sonen hade tillbringat sina tre sista månader.
Jag vet inte varför jag grät så mycket. Var det medkänslan för föräldrarna som ännu inte fått se en kropp? Medkänslan för rumskompisen som kommit någon så nära på tre månader för att sedan säga ett väldigt abrupt farväl? Var det tanken på vännerna som inte kunnat rädda honom? Tanken på vännen som nästan omkom och hur det måste vara att nästan drunkna? Var det tanken på värdet av ett liv, av en människa? Jag vet inte. Men det känns bra att känna, så jag satt där och brydde mig inte att tårarna droppade på skinnjackan.
- "Jag såg att du grät - på europeiskt vis," sa Lucy senare och gjorde en imitation av mig stående stilla för att sedan dra upp lite snor i näsan. "Jag ville gå och krama dig, men jag grät också."
Bästa vännen berättade att Dae Juns vision för sitt liv var att få ha en inverkan på människor. Hans pastor sa att Dae Jun i sin sista e-post skrivit att han ville hjälpa människor att försonas. Brasilienska rumskompisen vittnade om hur Dae Juns död hade fått honom att för första gången ringa hem och säga att han älskar sin mamma och att han vill ha en relation med henne.
Emotionellt. Men vad viktiga såna här högtider är för känslan att kunna gå vidare och lämna något bakom sig.
mam
18.4.2012 15:48
:( En jobbig dag och kommande tid! Ber om Guds beskydd och extra styrka! AMEN!
nanna
9.4.2012 10:48
så här stod det i tidningen:
http://www.knysnaplettherald.com/news.aspx?id=24220&h=Korean-feared-drow#.T4IGkJAJmr8.bloggerDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in