Kött kött kött.

9.4.2012 17:13
Igår serverades det pap till lunch. Det vill säga den majsgröt (?) som kallas zadza i Zimbabwe, ugali i Östafrika och nånting annat i Västafrika. Fast det pågår förstås ständiga stridigheter om vem som gör den bästa. Pap kan dessutom se väldigt olika ut och ätas till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Jag satt vid samma bord som Fröken Pretoria och hennes man Herr Zimbabwe, nyss hemkomna efter tre månader i die Schweiz. Det var inte första gången de åt pap sedan de kom tillbaka till Sydafrika.
- "Nej, vi åt pap hemma i Pretoria på vägen till Worcester. Och kött!"
- "Men kött hade de väl i Schweiz," tyckte jag. Fröken Pretoria såg tveksam ut. Jag har ju hört att de äter mycket ost i Schweiz, men lite kött hade de väl fått.
- "Joo... Men du vet hur vi sydafrikaner förhåller oss till kött. Det ska vara mycket. Och där kallar de dessutom allting för kött. Om min mamma säger på tswana att vi ska laga kött, då är det kött. Inte kyckling och inte fisk. Det är antingen biff eller lamm."
Och här på basen ska väl det behovet tillgodoses. Anledningen till att jag börjat äta på basen igen. Måste få protein. Och det är billigt.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in