Fruktsam dag.

10.4.2012 16:42
Det är snabba vändningar. Jag är tillbaka efter 6 månaders uppehåll till att undervisa engelska. Idag gjorde vi intervjuerna för att fastställa nivån på eleverna. Och koreanerna är alltid roligast. Och alltid nervösast. De har väldigt mycket gemensamt med finländare (bl. a. toppar de också utbildningsundersökningar och de är lika teoretiska) och så är de ju som andra asiater mycket respektfulla. Så därför finns det även ett litet överraskningsmoment när de skojar till intervjusituationen.
Jag har en liten klass med bland andra den korean som överlevde drunkningsolyckan för en vecka sedan. Men det ska bli roligt att undervisa igen.
Idag hade jag även möte med vår utbildningsansvarige och fick det bekräftat att jag har helt fria händer med bibelkursen i september. Känner mig mycket inspirerad. Förutom att man lär sig den induktiva metoden och med hjälp av den tränger in i djupen av Ordet, kommer fokus ligga på meditation (kalla det soaking), kreativ applicering (där veckans uppenbarelse omvandlas till en sång, dans, kaka, scrapbook, foto eller vilken konstform som nu ligger en närmast hjärtat) och praktik. Den praktiska delen kommer att ske varje vecka i form av bibelstudium med pastorer i de mindre bemedlade områdena eller skolorna.
Jag försöker även få en palestinier att komma och undervisa Höga Visan! Ahhh. Det kommer bli så bra. (Och ja, man kan ansöka till bibelkursen redan nu hehe.)
mam
18.4.2012 15:32
Låter ju helt underbart ju!! :)Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in