De grekiska männen. I diktform.

26.2.2014 21:32
Jag måste göra ett linjeval.
Fast jag vet inte om jag är redo.
De grekiska männen.
Jag måste nog få observera mer. Förvånas lite till. Förtvivla ännu en stund.
Fördömelse, förfäran, satir, sarkasm - humor?
Ska man gå med i spelet och upphöja dem till skyarna, medan man egentligen undrar vilken grotta de just kravlat ut ifrån?
Se, där är det redan. Mitt linjeval.
Men jag ville ju aldrig se ner på en annan människa!
Men det är ju de som ser ner på mig!
"Det är klart att du inte är bra i köket med de där kläderna."
"Du borde ha större örhängen för att vara riktigt vacker."
"Jag känner en kvinna som jag ska ta dig till för en extreme makeover."
"Man har alltid tid att laga mat."
Jag tror att jag har råkat ut för en smärre kulturkrock.
Och det är sårande, så jag passar på att vara fördömande:
Vem går omkring med ett litet fotoalbum i fickan med bilder av sig själv på diverse platser runtom i världen. Samt med ett vykort av Rhodos. För alla pratar ju om de grekiska öarna, det blir snabbt klart. Och jag tänker: "Honey, give me something new."
Att se på bilder av en självupptagen man - ska det fylla mig med beundran?
Att höra saker om mig själv i en nedlåtande ton - ska det få mig att falla handlöst?
"Du är benig."
"Jag ska ta dig till gymmet."
"Har du klippt håret nu igen?"
Om du inte tycker om hur jag ser ut kan du väl gå och flörta med någon annan? - "En sån där kommentar är avstötande." No shit, Sherlock.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in