Johannesburg.

26.6.2010 20:08

Vi har nu varit två och en halv vecka i Johannesburg. Jag kan rapportera att stämningen under världskuppen är glad gladare gladast! Vi är här för att evangelisera och använder världskuppen som ursäkt. Vi samarbetar med en reformert kyrka och en luthersk kyrka som är inställda på att förvandla stadens hjärta. Vi bor mitt i Johannesburgs mest beryktade område, Hillbrow, där 800.000 människor samsas om en kvadratkilometer, och där Ellis Park stadion ligger fem minuter bort. Jag har känt mig väldigt trygg när vi varit ute på gatorna, men vi har också stränga säkerhetsregler – som att inte bära med sig mobiltelefon eller annat. Det gäller våra elever. Själv gör jag som de lokala kvinnorna och bär allt i bh:n.


Vår grupp är indelad i två. En grupp som gör bönevandringar runt i området och gatuevangelisation med dans och drama. Den andra gruppen, som jag och Ida leder, arbetar på ett vinterläger (för det är vinter här!) för över 300 barn i åldrarna 6-13 år i lutherska kyrkans regi. Vi visar även alla matcher på storbildsskärmar på tre olika ställen. Tanken är att vi före matcherna, i pausen och efter ska knyta kontakter. Människor har letts till Jesus under dessa tillfällen (första veckan var det 48 människor som gav sitt liv till Jesus, och många fler blev berörda av evangeliet), och vi märker hur Gud har förberett människor och ser till att de kommer till oss!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in