Evigt liv.

29.6.2010 20:33

Idag såg jag något i min Bibel som jag inte sett tidigare. Jag läste i Markus 10 och kom till versen som betytt mycket för mig sedan jag kom till Sydafrika om att den som lämnar hus och bröder och systrar och åkrar för att följa Jesus ska få hundrafalt igen i den här världen. Jag insåg plötsligen hur Jesus säger det just efter att han har haft sitt samtal med den rike unge mannen som blev bedrövad för att han hade många ägodelar och inte ville ge upp dem för att följa Jesus och få evigt liv. Jesus säger sedan till lärjungarna att det är så svårt för en rik person att komma in i Guds rike. Jag funderade en stund på vad Guds rike är. Jag insåg att om vi ger upp allt och följer Jesus får vi Guds rike – dvs allt som vi behöver och mer.


Ett häftigt exempel på detta hände igår. Grace från Hong Kong, som ska med oss till Haiti, gav bort sina sista pengar, 6000 rand (ca 600 euro), just innan vi lämnade Worcester och just innan vi skulle köpa våra flygbiljetter till Haiti. Hon gav dem till en familj från Madagascar som inte hade råd att betala den här vistelsen i Johannesburg. I tro på att Gud skulle förse henne med allt hon behöver gav hon bort dem. För några dagar sedan fick hon ett meddelande av en vän att han ville välsigna henne med 5000 rand. Igår berättade hon att någon annan, som hon inte hade en aning om vem det var, hade satt in 6000 rand på hennes konto, och igår kväll ropade hon glädjestrålande från läktaren: ”Jag har alla mina pengar för Haiti!” – nämligen 25.000 rand. Wow!


Jag tror att ju mer vi vågar ge upp – vad det än gäller – desto mer förlöser Herren och ger åt oss!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in