Lite vittnesbörd.

30.6.2010 20:34

Mycket blod svett och tårar. Tandagnisslan och gråt… Så har den här praktikperioden i Johannesburg börjat. Inget privatliv. Sova på en kyrkläktare i 3 graders värme. En stor råtta som äter ur papperskorgen i köket varje morgon. Småråttor som springer utmed väggarna i kyrkan där vi bor och mösskit i köksskåpen. Inget internet. Fast på ett ställe på grund av säkerhetsriker. Tight program. Och människor som exploderar… Skillnader mellan varm- och kallklimatskulturer… Drama drama drama! Jag trivs. (Inte så mycket med råttorna dock.) Vi växer och vi utvecklas.


Det stora tacksägelseämnet är att vi har varit så beskyddade. Ingen har blivit rånad eller överfallen i vår klass. Däremot råkade ett av teamen som vi arbetar med ut för en incident när de körde i sin minibuss genom stan. Plötsligt tog en man tag i chauffören Lintjies, en tjej i tjugoårsåldern, arm och sa: “Ge mig era mobiltelefoner eller så skjuter jag!” Men Lintjie hade med myndighet sagt åt honom att försvinna i Jesu namn och mannen hade sett mycket förvirrad ut men hade också gått därifrån.


Under ett av gatuevangelisationstillfällena den här veckan bad två av våra elever för en man som hoppade på kryckor. Han hade varit med om olycka ganska nyligen och fått diagnosen att han inte skulle kunna gå utan besvär igen. Men våra elever bad och mannen släppte sina kryckor och började gå omkring på gatan och var fullständigt helad! Sånt är spännande!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in