Livet i Hillbrow.

30.6.2010 20:36

Igår var första dagen då jag och Ida  hade fullt ansvar för Kids Week 2010. Vi har varit med under två veckor då lutherska församlingen har hållit sitt vinterläger för barn och nu hade så dagen kommit då vi själva skulle ha ansvar för alla barn tillsammans med våra elever. Lite spännande var det, för de dagar då Kids Week drog som mest barn var där 380 stycken… Som tur var hade vi bara 170 stycken på 23 hjälpledare. Men det gick över förväntan och jag har verkligen kommit att känna verklig kärlek för det här området och i synnerhet barnen.


Jag tyckte om att undervisa dem. Vi talade om skapelsen igår och jag betonade att vi är skapade av Gud och att vi finns här för att Gud vill det – inte för att våra föräldrar ville ha barn eller för att våra föräldrar gjorde ett misstag. Och så betonade jag att Gud såg att det som han skapade var gott! Vi gör alla våra fel och misstag, men det som Gud skapar är gott och bara gott! Efter undervisningen samlades barnen i sina åldersgrupper för att samtala och be och när vi hade vår utvärdering för dagen kom det fram att de flesta grupper hade haft otroliga samtal med barnen! Det känns så meningsfullt!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in