När man börjar fundera.

31.12.2011 11:57

När jag steg på planet i Kapstaden hördes även några svenska röster.


“Aaaaa, om man börjar fundeeera….”


Insåg att det är ett uttryck jag bara hör i Finland-Sverige. Så jag log lite och tänkte på vilket symptomatiskt  och fånigt uttryck det är – om man börjar fundera på det. För vad är det som vi hela tiden måste fundera på? Som att livet inte är tillräckligt att bara levas. (Säger funderaren och analytikern Nanna.) Den stora segern för mig var att märka när jag fick frågan efter ett år i Sydafrika “Vad har du lärt dig, vad kan du dra för slutsatser?” och jag blev helt stum. Först efteråt insåg jag att jag slutat fundera i de termerna – så jag kunde inte svara på frågan – men vad jag i själva verket lärt mig var att bara leva, vara och inte fundera så mycket.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in