TIA.

28.10.2011 12:03

Det här är Afrika. Jag börjar bli rätt van nu. Kanske för att jag faktiskt inte var menad att bo i Norden. Det här klimatet går så mycket bättre ihop med min personlighet. (Min arbetskamrat Rhulani från Pretoria säger vid upprepade tillfällen att jag borde återgå till att vara mer finsk så att hon kan vara mer afrikansk. Nu är det oftast jag som är försenad och hon som är i tid. Eller jag som har en laissez-faire mentalitet och hon som klagar på klassen för att de inte är tillräckligt koncentrerade på lektionen.) Jag måste riktigt tänka till ibland hur saker låter i en västerlännings öron. Till exempel. Nu i och med alla rån har basen ordnat med taxiverksamhet till köpcentret. En lång och väldigt komplicerad tidtabell lästes upp på ett av våra gemensamma möten (jag slutade lyssna efter en stund, medveten om att jag inte skulle komma ihåg allt). Listan avslutades med “det här är förutsatt att det finns en ledig minibuss eller någon som kan köra”.


TIA. This is Africa.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in