Kamelen och nålsögat.

29.9.2011 19:49

Hur är det möjligt att ha studerat teologi i TIO ÅR utan att ha fått svaret på frågan angående kamelen som skulle genom nålsögat (som Jesus nämnde nån gång)?? Och så är svaret så enkelt. Det handlar inte om ett nålsöga, utan nålsögat är namnet på en öppning i stadsmuren där köpmän kunde smyga igenom när stadsporten var låst. Öppningen var mycket trång och för att en kamel skulle kunna gå igenom med packning måste den gå ner på knä – vilket i sin tur är ett tecken på ödmjukhet. Med andra ord menade Jesus att det var lättare för en kamel att gå ner på knä än för en rik man! Och om vi vill in i Guds rike måste vi ner på knä. Djupt, va? Och så enkelt. Teologistudier: släng er i väggen. BCC: hurraaaaaaa!
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in