Om att kila runt hörnet.

28.5.2012 13:55
Döden finns inte. Bara olika världar.
När jag var yngre tyckte jag att det var så löjligt med olika omskrivningar för döden. Gå bort. Gå hädan. Bli hemkallad. Insomna. Som att man inte kunde se döden i vitögat.
Nu är min favorit "vandra vidare" och att tala om död och himmel verkar missvisande. För himlen är nu här, sa Jesus. Vi lever i evigheten redan. Det är inget som ska komma sen. Jag tror att vi väljer att gå vidare, till nästa värld, in i en annan dimension som ligger utanför tid och rum, men som kan vara del av den här världen. Hebréerbrevet talar om att vi är omringade av en sky av vittnen. Jag tror att de är dem som har gått före oss, som har vandrat vidare, som valt att lämna den här dimensionen.
Och vad jag inte gillar är att tala om att någon "gått hem till Herren". Jag är redan hemma med Herren. Varje stund. Och jag älskar det.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in