Koreaner - jee!

28.5.2012 14:16
Jag trodde aldrig jag skulle bli vän med koreaner. Ledsen att vara så ärlig, men asiatisk kultur bara kändes för svår. För annorlunda. Att komma in i den afrikanska kulturen var en tillräckligt stor utmaning. Men just nu är några av mina bästa vänner koreaner. Och kan jag bara säga att de är fantastiskt intelligenta och snabbtänkta, har extremt bra humor och tar inte illa upp lika lätt som jag trodde. I själva verket har de mycket likheter med finnar, förutom att de är mycket varmare och tycker om att röra vid folk. I synnerhet männen. De kramas alltid. (Lite svårt för brasilianarna att ta...) Likheterna med finnarna är väl mest att de kan passa tider, har mycket kunskap, gillar ordning och talar inte så mycket om känslor. Fast när de duschar väter de ner hela badrummet.
Familj.
Bain's Kloof passet.
På andra sidan bergen.Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in