”Vi är en nation utan värde.”

8.3.2010 20:43

”Vi är en nation utan värde” tänker folket på Haiti. I morse berättade de tre damerna från vår bas om sina erfarenheter under en månad på Haiti, där de arbetade på en hälsostation och med själavård. Damerna, som ursprungligen kommer från USA, Namibia och Zimbabwe, säger att de aldrig sett en sådan fattigdom - inte ens i Afrika. Haiti hörde redan före jordbävningen, som förorsakade 200 000 dödsoffer, till världens fattigaste länder. Nu har människor inte hus - och även om de har hus sover de ute på grund av rädslan för nya skalv. Folk har inte kläder och de flesta av dem har aldrig burit ett oanvänt plagg någonsin i sitt liv.


Nästa månad kommer regnen. Och det finns ingenstans att gå. Sanitära utrymmen finns överhuvudtaget inte och hygienen gör att kolera och tyfoid kommer att sprida sig. Enligt våra damer är det värsta ändå hopplösheten och folks apati. Men på den ljusare sidan finns det faktum att Gud använder situationen till att dra människor till sig. Folk har sett att voodoo inte hjälper och många säger att det måste finnas ett syfte med att just de överlevde.


Ida, Mawuse och jag ser spända fram emot att fara till Haiti i juli.. Vi hoppas kunna arbeta med UMU i Port-au-Prince som just håller på att startas upp (det finns även en bas i Saint-Marc). I huvudstaden finns de största behoven och det är där vi vill vara - men Gud måste öppna dörrarna! Våra största utmaningar kommer nog att vara hygienen och stanken, medan säkerheten och maten inte utgör ett så stort problem som vi kanske trott.

Taggar: haitiDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in