Sydafrika - "regnbågsnationen" HAHA.

26.9.2011 12:04

Efter en vecka ensam i vårt pyttelilla rum på basen (jo, jag bor inte längre i ett eget hus) har min rumskompis Kanita återvänt från familjens persikofarm i Gauteng. Vilket är så långt borta härifrån att man måste köra i två dagar för att komma dit. Saken är den att innan Kanita kom hit till basen i början av 2010 hade hon aldrig varit kompis med en icke-vit person. En svart eller färgad person har aldrig varit i familjens hus (förutom hemhjälpen, får man anta) och nu har Kanita förälskat sig i Manda från Madagaskar. Som ju inte är vit, utan världens blandras. Det har pågått ett år redan. Nu har familjen tydligen gått med på att träffa Manda. Men farfar kommer antagligen avsäga sig alla band till Kanita om hon skulle gå så långt som att gifta sig med en icke-afrikaaner. Och mamma talade om hur apartheid bara var ett sätt att bevara språket och religionen, vilket ju är bra. Bevara afrikaans! Gift dig inte med folk från en annan religion! Kanita fick också med sig ett gäng bibelverser om hur Gud är emot giftermål mellan olika kulturer. Men de var mest förvirrande, tyckte hon. Jo, så det är den förträffliga regnbågsnationen där alla är lika mycket värda och där alla är välkomna och lever fredligt sida vid sida.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in