Kriminalitet - Sydafrika mot Europa.

25.9.2011 12:06

På sistone har jag funderat en hel del på kriminaliteten här jämfört med hemma. För det händer ju titt som tätt att folk blir rånade här. Och ja, det skulle för det mesta gå att  undvika om man bara gick i större grupper, fast vad gör man mot en pistol och ett gäng killar höga på chrystal meth? Men jag måste ändå säga att gatukriminaliteten i Sydafrika är rätt så hjärndöd. Med ett styng av högmod kan jag säga att man ju knappast behöver vara särskilt smart för att vara kriminell i det här landet. Hemma kan man i alla fall bli rånad utan att man har den mista aning om det. Det kallar jag skicklighet. Och det kräver också lite hjärna hos oss som inte vill bli rånade. Man sprider ut sina pengar och värdeföremål i olika fickor och fack. Här sticker de bara en kniv i ansiktet på en eller låta skymta en pistol och så tar de vad de ser. Och har man inget att ge tar de ändå. Gör mig så irriterad. Största skillnaden är förstås att polisen här inte är så intresserad. Men med en månadslön på ZAR4000 (€400) skulle det krävas en hel del annan motivation att sköta sitt jobb ordentligt. Skulle jag tro.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in