En månad senare.

27.11.2010 21:22

En månad senare med två skolföreställningar per dag samt några kyrkor och parker har man hört det enkla evangeliet predikas lika många gånger. Det kunde bli tråkigt, men igår rörde budskapet mig fortfarande. En sak som folk ofta säger här på turnén i sin predikan i slutet av föreställningen är att när vi börjar tro på Jesus lägger vi inte bara till Honom till våra liv, utan – på skate-språk – vi gör en 180 – en helomvändning. Att vi inte bara lägger till Jesus till våra liv innebär att vi inte längre kör bilen, utan vi har gett nycklarna till Jesus. Vi tar inte bara emot Honom, vi ger våra liv till honom.


Jag insåg bara att det inte är ett beslut vi gör en gång, utan vi måste göra det varje dag. Som att Jesus inte redan har sagt det! Det var ju det där om att varje dag ta på sig korset och följa honom… Att varje dag dö till våra tankar om vad livet borde vara. Att dö till min vilja. Mina drömmar. Och söka Honom och följa Honom.

Nanna predikar och Ivan översätter.
Taggar: brasilien

Storm.

18.11.2010 13:51

Jag kämpar med Gud. Oftast låtsas jag inte om det. Och jag vet ju att det bara är dumt att kämpa med Gud. Men troskrisen dröjer sig kvar. Särskilt i de arla morgontimmarna där mellan sömn och verklighet. Tänk att det ska vara så svårt att lita på Gud ibland.


Jag hade en pojkvän från april till september. Det var jättefint, men förhållandet är över nu och jag förstår inte vad Gud menar. Häromdagen var det extra svårt, kanske för att de flesta på turnén känner oss båda och ständigt påminner mig om hur de inte förstår varför i gjorde slut. I bussen på vägen hem satt jag i min egen lilla värld när en flicka som jag inte känner så bra sa att hon bett för mig kvällen före och att hon fått en bild.


I bilden hade jag hoppat fritt fall, men mitt ansikte visade rädsla för jag visste inte var jag skulle landa. Nästa bild visade hur jag landade – på en plats som var så mycket vackrare och bättre än jag hade kunnat föreställa mig, omringad av höga berg. Det var precis den platsen där jag var menad att landa. Ingen nödlandning. Ingen andra chans. Precis rätt.


Men medan jag faller är det mitt val att antingen stanna i rädslan över hur och var och när jag ska landa eller njuta av färden ner i full förtröstan på att Gud har situationen under kontroll. Hans vägar är så mycket högre än våra vägar och hans tankar är större än våra.

Vilket häftigt rike.

17.11.2010 21:18

Vilka häftiga typer de är, Team Extreme! Innan sina skolföreställningar brukar de be om kunskapens ord. Här i veckan fick de ett ord av Gud om några flickor som kämpade med homosexualitet. De berättade om det under föreställningen och mycket riktigt: två 13-åriga flickor kom fram efteråt. De var bästa vänner och eftersom ingendera hade pojkvänner hade de börjat experimentera med varandra. Nu funderade de på att inleda ett seriöst lesbiskt förhållande, men efter Team Extremes föreställning ångrade och omvände de sig och gav sina liv till Jesus.


Vid ett annat tillfälle fick Team Extreme ett ord om att det var någon i skolan de skulle till som funderade på självmord. Också den här gången sa de om det under föreställningen och en flicka kom fram efteråt och berättade att hon sedan gårdagen hade planerat sitt självmord och att hon efter att skolan var slut den här dagen skulle genomföra självmordet. Istället gick hon hem med Jesus i hjärtat.


Vid samma tillfälle hade Team Extreme fått ett ord om någon som planerade genomgå en abort. Ingen kom fram, men då Team Extreme Brasiliens ledare Bram Buitenhuis bad för en 14-årig flicka kände han att detta var flickan som ordet gällde. Så han bad högt om att hon skulle välja liv istället för död. Flickan gick sin väg, men kom sedan tillbaka.


”Varför bad du så där för mig?” undrade hon.


”För att du är flickan som funderar på att göra abort, eller hur?” svarade Bram. Flickan svarade jakande och de diskuterade hennes möjligheter. Bram som nu har sitt fjärde barn på kommande sa åt flickan att om hon inte vill ha barnet så kan han ta hand om det, bara hon väljer livet för barnet.


Guds rike är häftigt.

Taggar: brasilien

Om en pappa.

16.11.2010 21:14

Idag kom en flicka gråtande fram till oss efter en av skolföreställningarna. Hon berättade att hennes kompis hade gett sitt liv till Jesus på en av våra tidigare föreställningar. Vi hade bett med kompisen för hennes familj. Pappan var spiritist. När flickan kom hem hade hon berättat för pappan om Jesus och nu har han börjat gå med henne till kyrkan. Det fick vi veta idag.

Taggar: brasilien

Väntan.

15.11.2010 10:39

Häromkvällen kom en av skate-killarna till mig.


- ”Ge mig lite visdom.”


- ”Om vaddå?” undrade jag.


- ”Om livet.” Jag är ju faktiskt rätt mycket äldre än de flesta här, så jag antar att jag är berättigad att dela levnadsvisdom. Ha ha. Hursomhelst sa jag det första som kom i mitt huvud:


- ”Vänta på Jesus, han kommer att handla.” Det visade sig vara precis rätt kommentar i rätt tid.


Lätt att säga till andra, men faktum är att det är vad Jesus talar till mig konstant. I Ps. 106 berättas det om allt som Herren gjorde för israeliterna, men hur snabbt de glömde bort vad han hade gjort. Resultatet av deras glömska vad att de inte väntade på Hans råd i fortsättningen. Det som händer för att de inte väntade på att höra från Herren var en lång ökenvandring. Och sedan kommer de inte in i det förlovade landet DÄRFÖR ATT DE INTE TRODDE PÅ LÖFTET OM ATT HAN SKULLE TA HAND OM DEM!!!! Så dumt!!


Och ändå finner jag mig själv där gång på gång. Tvivlande på att Han ska ta hand om mig. Hur ofta och hur många gånger har vi inte missat det förlovade landet för att vi inte väntat på att höra från Herren därför att vi inte litar på att han vill oss gott?

Bara tro!

4.11.2010 10:34

Igårkväll låg jag och lyssnade på en ny skiva på min iPod. Där fanns den gamla goda sången “Jag har beslutat att följa Jesus”. Och jag måste bekänna att jag emellanåt är en av de där som klagar inför Gud på det ena och det andra… att vissa saker måste vara så svåra … att Han inte låter mig VETA vad som ska hända … att Han inte bara kan göra som jag tycker… När jag lyssnade på den där sången slog det mig med all kraft att det är HAN som har kallat mig – och inte tvärtom. Han har kallat mig och det är mitt val att följa honom eller inte. När Han kallade folk under den tid Han vandrade här på jorden hade han inga problem med att säga åt folk att gå hem om de inte ville följa honom. Om de tyckte att det var lite jobbigt eller om de hade andra saker som var viktigare. Jesus hade inga problem med att säga att om man ser sig om efter att man har satt handen till plogen så är man inte lämpad för Guds rike. Jesus hade heller inga problem med att säga åt lärjungarna att de var löjliga då det stormade och Jesus bara sov, utan att verka göra något åt situationen. Han säger faktiskt åt dem på skarpen att bara tro! Jag behövde höra det. Vill jag följa honom? Vart han än går? Vad som än händer? Ska jag lita på att han är den han säger att han är och att han gör vad han sagt att han ska göra?


Jag har beslutat att följa Jesus …. och aldrig mer tillbaka gå.


Jag följer korset och lämnar världen ……… och ingen väg tillbaka går.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in