Tandkräm mot flygbiljett.

23.7.2012 16:55
Medan jag har varit hemma har jag helt hakat upp mig på hur mycket pengar det finns här. Och så har jag (nästan) råkat i några dispyter med folk som försöker intyga att det visst finns fattiga i Norden också. Och klart jag inser att det inte är lätt att vara ensamförsörjare i Helsingfors eller att det finns dem som växer upp med två alkoholiserade föräldrar och därmed inte har exakt samma förutsättningar som jag själv. Men det finns olika perspektiv. Och jag tänkte på det igen då en nigeriansk vän hade uppdaterat sin status på facebook med: "Att ha mat och dricka är inte överflöd. Att ha mat och dricka och något att spara är överflöd." Jag undrar om det finns något hushåll som faktiskt inte har något i matväg över efter en dag eller som inte kan laga sin mat därför att det inte finns elektricitet. Eller som inte har en enda lyxartikel, t.ex. elvisp, mikro, bil, tvättmaskin, dammsugare. Och som en nära och god vän i Sydafrika sa till mig: "I väst är man fattig om man inte har råd att köpa en flygbiljett. Här är man fattig om man inte har råd att köpa tandkräm."
Min poäng är att jag blir så trött på klagandet och när man inte kan se på vad man har istället för att stirra sig blind på det man inte har. Livet är gott!

What happened to love?

23.7.2012 12:27
Seriously. With all the talk about the world being in a financial crisis (NB - "the world" = Europe and Northern America) I am wondering whatever happened to God's love. In particular when Christians talk about this, of course. When are we going to stop talking about God judging the world and instead preach The Gospel? That Jesus did not come to judge the world but to save the world - for God so loved the world.
God's love fills the earth. There is nothing to fear.
Taggar: grace talkDr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in