På en rockbar.

23.10.2011 20:56

I lördags spelade jag tillsammans med brasilianska Rodolpho och Joao på en rockpub i centrala Worcester. Vi spelade lite blues och lite akustisk rock och det var trevligt i största allmänhet. (Jag kunde konstatera att stämningen på den här baren var mycket bättre än någon jag varit på i Finland. Folk verkade vara sig själva väldigt långt.) Vi hade med oss ett litet gäng från basen och Roni (som går nivå tre på engelskskolan och som skulle ha varit min elev om jag fortfarande arbetat där) bad med en man som började gråta, medan vi sjöng. Det här är förhoppningsvis första i en rad tillfällen. Rodolphos vission är att nå de vita i Worcester, vilket inte är helt lätt med tanke på att han själv betraktas som färgad och dessutom är vita väldigt reserverade. Hursomhelst tänkte jag på den gångna veckans studier i Lukas evangelium och den bild av Jesus som mest lyfts fram där: syndares vän. Jag formligen ÄLSKAR stället där folket klagar på Jesus för att hans lärjungar inte fastar och de säger att han äter och dricker och umgås med syndare. Ahhhhhhhhh. Jesus. Så mycket LIV kring honom! Så lite regler. Så lite bindande förväntningar. Ingen rädsla att falla för frestelser. Och jag är ganska säker att om Jesus var här i köttet nu så skulle han hänga på barerna och inte så mycket här på basen. (Förutom vid en del tillfällen, för Jesus var ju alltid i synagogan på shabat och undervisade.)
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in