I snöyran.

5.12.2010 13:53

För två år sedan runt den här tiden var jag ute och körde i min bil på Yttermarksslätten. Det var en av de där kvällarna när de sagt på radion att man inte skulle gå ut på grund av snöovädret. Men jag ville hem till mitt mysiga hus med kakelugnarna. Det var mörkt. Det var ett tungt snöfall. Det blåste. Väldigt mycket. Och Yttermarksslätten var lika platt och stor som vanligt. Vilket betyder att vägen var helt översnöad och jag såg ungefär en centimeter in i mörkret och snöfallet.


Då talade Gud till mig.


- “Nanna, så här är det i livet ibland. Du kommer inte alltid att se vägen. Men du vet vart den går. Och du måste fortsätta, fortsätt sakta sakta ut i mörkret. Vrid upp värmen i bilen och njut av musiken på stereon och fortsätt sakta köra.”


Och idag påminde han mig om vad han sa då, för det är nu som jag behövde höra det.


Det är så lätt att börja göra upp sina egna planer när vi är i det där mörkret. Så lätt (särskilt som kvinnor) att börja kontrollera och domdera. Men Gud säger: tyst och stilla förtröstan. Släpp taget om kontrollen och ditt sätt att göra saker på. Låt mig föra dig. Tänd inga lampor, det leder bara till förvirring. Vänta tills jag tänder ljuset. Var stilla och vet att jag är Gud. Jag ska bli upphöjd bland folken. Fortsätt gå. Mina löften står fast. Vad jag har talat förr står fast. Jag har dig i min hand.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in